miercuri, 23 septembrie 2009

Ipocrizia curvei si sinceritatea prostituatei







Ca si cum evenimentele care s-au petrecut in ultima perioada pe scena politica autohtona nu ar fi fost de ajuns, Basescu uimeste din nou dovedind inca o data ca " marinarul" are initiativa si idei democratico-libertine. Scandalurile din educatie, accidentele feroviare, FNI si lipsa banilor pentru salarii si pensii nu se afla pe lista de prioritati a presedintelui care alaturi de o comisie de specialisti au gasit oportune aplicarea unor proiecte printre care legalizarea prostitutiei si a drogurilor usoare.
Bineinteles ca ambele propuneri au starnit fel si fel de reactii in randul politicienilor, vedetelor sau al oamenilor de rand. Scandalizati sau nu, asa un proiect de lege, initiat de o echipa de specialisti- vorba lui Mircea Badea, specialisti in ce?, nimeni nu ne precizeaza- si presedintele Basescu merita toata atentia noastra precum si o incercare de explicare a motivelor care au adus in prim plan acest fenomen.
In primul rand, prostitutia, indiferent de faptul ca se desfasoara pe strada, la coltul benzinariei sau in camera de hotel, chiar daca nu este legala, este practicata de foarte multe duduii, mai nou si domnii isi ofera serviciile sexuale in rubricile ziarelor la categoria "joburi" sectiunea " activitati sexuale". Este jobul pentru care pe siteurile de profil, sub anuntul de video chat se fac angajari zilnice iar oferta salariala pe luna cuprinde pe langa venitul pe care l-ar castiga un profesor intr-un an si bonusuri- probabil de performanta. Domnilor in domeniul asta nu s-a auzit de criza financiara? Se pare ca nu iar asta este numai bine pentru cei care vor sa-si desfasoare "profesia" part time sau full time nestingheriti. De ce? Pentru ca nimeni nu ii deranjeaza. Cate din prostituatele care au fost prinse de catre politisti au platit amenzile? Daca s-ar putea face un sondaj am ajunge la o concluzie apropiata de cea a domnilor specialisti ...si anume ca prostitutia in Romania este tacit legala si acceptata de catre stat. La asta s-a gandit si Basescu probabil. Adica daca tot aceasta meserie are atatia practicanti si este un job prosper si in perioadele de criza de ce sa nu o legalizam si cu ocazia asta castigam si noi. Noi care? Noi adica statul, adica politicienii care ne guverneaza.
Asa ca astazi aflam din paginile ziarelor cum se presupune ca va functiona afacerea sau buisnessul vorba americanului. Pentru fiecare activitate se va plati tva...si va trebui sa se elibereze bon fiscal. Bun. Dar cine va avea casa de marcat si cum vor fi denumite serviciile in detaliere de pe bon? Aceste aspecte minore, detalii nu au fost foarte bine conturate acum specialistii si-au unit eforturile doar asupra esentialului, aprobarea proiectului.
Ma intreb eu acum ce-o fi fost in mintea lui Basescu. Sau poate initativa asta vine din spiritul de politician. DE ce? Pentru ca la noi politicienii sunt cele mai mari curve dar in acelasi timp si prostituate.
Pentru a ma face inteleasa voi incerca sa surprind cateva diferente intre aceste doua aparent sinonime, care mai nou denumesc joburi.
Curva= este denumita persoana care duce o viață desfrânată,respectiv un om ipocrit, josnic. Curve sunt toti politicienii care ies la tv, in presa, vin in timpul campaniei electorale dupa voturi prin orase si sate promitand ca vor face si vor drege pentru binele romanilor. Curve sunt aceia care dupa ce au ajuns in functii ies si mint in continuare poporul, posteaza in pozitii de victime, ca ei au incercat sa faca tot posibil dar ca nu sunt bani pentru ca cei dinaintea lor au furat cu o nesimtire straina de ei. Curve sunt aceia care se fac ca impartasesc necazurile oamenilor de rand, ca fac pana si imposibilul pentru a-i ajuta cand de fapt ei fura in nestire, vand tot ce prind din tara asta pentru a le fi lor bine.
Prostituata= este denumita acea persoana care isi ofera serviciile sexuale contra unei renumeratii financiare. Adica care se vinde pentru bani. Din pacate politicienii se incadreaza si in aceasta tipologie. Pentru ca ei isi vand minciunile pentru a fi alesi , o data ce sunt in functii pentru a fura, si isi mai vand si libertatea de gandire, de exprimare pentru ca multi dintre ei "emigreaza" de la un partid la altul in functie de beneficiile pe care le-ar putea obtine.
Diferenta dintre a fi curva si a fi prostituata mi se pare una considerabila. Adica curva e impocrita, iti spune ca te iubeste, ca tot ce intreprinde e numai pentru binele tau, te induce in eroare si pozeaza in victima pentru a-si atinge scopul; pe cand prostituata orice intreprinde o face in schimbul unei sume de bani dinainte stabilite, nu te ia prin surprindere, nu disimuleaza ca ar fi altcineva.
La tv e mai nou plin de prostituate care pozeaza in curve. Aceste domnisoare care sunt asistente si care ocupa primele pagini ale ziarelor de barfe ne povestesc despre cum isi doresc ele sa devina actrite, jurnaliste, cum iubesc ceea ce fac- adica jobul lor de prezentatoare. Sunt prostituate , pentru ca primesc in schimbul afisarii silicoanelor, picioarelor, operatiilor estetice, prostiei, unicului neuron bani, adica un salariu. Astfel activitatea lor este legala, presteaza un job, primesc un salariu din care statul isi ia impozitul. In acelasi timp ele sunt si curve, pentru ca mint, pe telespectatori in legatura cu trecutul lor, mint despre viata amoroasa intotdeauna plina de peripetii, despre acei invidiosi care vor sa le faca rau si sa le distruga imaginea, isi mint probabil parintii si in mod sigur isi mint si inseala iubitul, sau mai bine spus sponsorul care a contribuit la ascensiunea lor si a finantat operatiile estetice.
Si uite asa aparand zi de zi la tv, in ziare aceste domnisoare care au devenit vedete, acesti politicieni care au ajuns sa ne conduca, in special tinerii se lasa influentati si aplica modelul lor. Astfel ca e "firesc" sa vezi, pe strada un domn "respectabil" imbracat dupa ultimile tendinte D&G sau Armani, care se plimba in masina de firma si care se ocupa cu afaceri dupa ce s-a intors in tara de prin Italia, Spania unde a fost la "lucru". El e acum manager, niciodata nu se precizeaza la ce institutie/firma sau se ocupa de politica si asa a ajuns intr-o pozitie importanta intr-o institutie a statului. In dreapta lui e o domnisoara intotdeauna bronzata, cu parul sclipitor care cel mai probabil vrea sa fie actrita, prezentatoare tv sau cantareata insa deocamdata sta cuminte in hainele-i de fitze langa partenerul sau, exercitand profesia de " asistenta personala" care probabil va conta ca experienta in cariera viitoare.
Viitorul in Romania suna bine...insa eu am ramas cu o nelamurire. Domnule Basescu,"activitatile politicienilor" cand vor fi legalizate in Romania? Sau domnii politicieni sunt scutiti de Tva?

Niciun comentariu: